Skip to main content

SEMINAR I VITALEURYTMI med Christiane Hagemann og Michael Werner

himmel med fugleflokk

Etter et vellykket seminar i fjor høst, der Christiane Hagemann og Michael Werner fra Hamburg ga oss en introduksjon til vitaleurytmi, har vi gleden av å invitere til et oppfølgende seminar helgen 2. og 3. oktober 2015. Dette seminaret er åpent for alle – også de som ikke deltok i fjor!

Sett grenser for de indre pådriverne
Forebygg stress og utmattelse
Gjenopprett din indre balanse
Få ny kraft i hverdagen

VITALEURYTMI er utviklet av Christiane Hagemann. Enkelt sagt er det spesielt utviklete bevegelsesøvelser som kan gi ny kraft i hverdagen og samtidig motvirke stress og utmattelse.

Se også deres hjemmeside: www.vital-eurythmie.de/

I fjor ble vi introdusert for vitaleurytmi ved å bli kjent med noen enkle bevegelsesøvelser og deres helbredende virkning. Denne gangen blir det en fordypelse av det vi sist øvde og i tillegg introduseres flere øvelser.

Vi har alle bestemte mønstre som former vår hverdag. Det er de såkalte indre pådrivere, våre indre stemmer, som hver dag på nytt «svinger pisken» over oss:

Vær perfekt! Vær sterk! Anstreng deg! Gjør andre til lags! Skynd deg!

Vi vil arbeide med å sette grenser for disse 5 såkalte indre pådrivere og deres innflytelse på vår hverdag. Disse pådriverne er ikke bare negative, men om de dominerer og får lov å bestemme for mye, blir vi kronisk stresset og mister vår energi og indre balanse.

På seminaret vil vi arbeide metodisk på følgende måte:

  • Beskrivelse av temaet
  • Bevegelsesøvelser for å erfare og erkjenne temaet hos oss selv
  • Samtale om erfaringene fra øvelsene, hvor temaet fordypes

Slik kommer vi i kontakt med oss selv og lærer å bruke og å dra nytte av egne svakheter og styrker. Vi vil erfare hvordan VITALEURYTMI kan bidra til stressovervinnelse. Øvelsene er lagt opp slik at de lett kan integreres i hverdagen.

Vi anbefaler en rask påmelding, da det i fjor høst var flere som ikke fikk plass. Deltakerantallet er begrenset. Har du meldt deg på og ikke kan allikevel, må du gi beskjed senest 3 dager før eller betale halv deltagerpris.

Vi henvender oss spesielt til antroposofisk inspirerte virksomheter, sosialterapeutiske hjem, skoler og barnehager. Også du som ikke er tilknyttet en institusjon er hjertelig velkommen! Interesserte kan henvende seg til Ursula S. Helland som er initiativtaker til arrangementet.

Arrangementet er støttet av Klinisk-medisinsk fond (Kitta-fondet).

Sted og tidspunkt:
Steinerskolen, Rieber Mohnsvei 15, Paradis
Fredag 2. oktober 2015, kl. 18:30-20:30 og Lørdag 3. oktober 2015, kl. 10-17

Pris:
pr. person: kr: 960,- inklusive enkel og smakfull lunsj
Honnørpris: kr 820,-

Informasjon og påmelding:
E-post: bergens.seminar@gmail.com
Telefon: + 47 920 80 527 (Ursula S. Helland)

Arrangører:

  • Bergensgruppen av Antroposofisk Selskap
  • Rudolf Steinerskolen i Bergen
  • Virksomheten Helgeseter

Påmeldingsfrist: 24. september
Seminaret foregår på engelsk med muligheter til oversettelse

  • Treff: 38117