Skip to main content

Adventssang 2007

Publisert: | Terje Erlandsen, John Merkesvik og Kari Margrethe Eskeland | årstidsarrangement
Endret: 11. november 2023

Advent er en ventetid som ideelt sett bør preges av en viss ro og andakt, en motvekt til det mas og stress vi i samfunnet kan fornemme allerede i slutten av november.


Under en samtale dukket det opp en ide om å gjøre noe musikalsk i forbindelse med adventstiden. En vanlig utfordring på Helgeseter er å samle alle beboere og medarbeidere til slike stunder, spesielt i en tid preget av en sitrende forventning og spenning til julen.

Vi besluttet derfor å spre adventsstemningen ut i husene, istedenfor i Hovedhuset, slik at verken beboere eller medarbeidere skulle føle at det var stressende å komme til en slik adventsstund. Husene samarbeidet om dette slik at vi i løpet av tre kvelder kunne samles i mindre grupper og gi alle litt inspirasjon i mørketiden.

Samlingene foregikk på ettermiddagstid og varte i ca 1 og ½ time. Husene stilte med gløgg og kaker. Vårt bidrag var noen musikalske solistiske innslag. Etter at vi hadde presentert våre små musikalske adventsgaver, sang vi adventssanger i fellesskap og rundet det hele av med gløgg og kaker. Det kom også opp noen fine samtaler mellom medarbeidere og beboere om hva adventen egentlig er og hva denne betyr for oss. Det ble tre kvelder med samme utgangspunkt, men som utviklet seg på forskjellig måte og som ga tre forskjellige stemninger.

Tilbakemeldingene fra husene var gode. En nattevakt kom på jobb samme kveld som vi hadde hatt en av våre samlinger. Vedkommende lurte på om noe spesielt hadde skjedd. Han fornemmet en uvanlig rolig og stille atmosfære. Det var noe av denne stemning vi ønsket å skape med dette lille musikalske prosjekt. Vi tenker derfor å videreføre dette til adventstiden også i 2008.