Det terapeutiske hull

terapeutisk-hull-400

Betraktninger i terapibadets annleggsperiode av Odd Lindbråten, fra Helgeseters Årberetning 1979

DET TERAPEUTISKE HULL
(Etter sprengningen til kjeller for terapibadet)


Ned må vi komme for å komme opp ...
At tro kan flytte bjerge, det er en gammel historie, men nå ser vi at troen også kan sprenge hull i fjell - (med noe hjelp av dynamitt, naturligvis).

Å konkritisere ideen om å skape et fjell varer i eoner - men å utføre tanken om slå seg rom i fjellet tar bare noen dagsverk.

Jo større hullet blir, desto større plass har vi til våre forhåpninger.

Og gnomene som har vært innesperret i fjellet i tusener av år, fryder seg nå over å kunne slippe fri og over at deres slektninger undinene snart kan boltre seg i bassengets blå vann.

Vi slår fjellet i stykker, jevner jorden, legger så sten på sten og reiser en vegg der før vind og fugl fløy fri. Legger tak over og skjermer av for kulde og regn - og henter så naturens elementer forvandlet inn i dette rom. Alt brakt til ro - i bassengets vann, i mineral salter, urter, oljer og sepe; i elektrisitet og varme. Og som før fuglen i den frie flukt, samler nå massøren bevegelsen i rytmiske tak mot den vonde rygg.

Slik stiger da også tankebyggverket langsomt opp av dette intethetens hull.

Odd L.

  • Opprettet .
  • Sist oppdatert
  • Treff: 32670
© Stiftelsen Virksomheten Helgeseter gir tilbud om bolig, arbeid, terapi, fritid- og kulturopplevelser til mennesker med spesielle behov. Adresse: Øvre Sædalsvegen 257, 5099 Bergen. E-post: Telefon: 55 27 38 40. Organisasjonsnr; 971 427 248
Logg inn på medarbeidersidene (ikkje Visma Ressursstyring)