stiftelsen virksomheten helgeseter banner
Om Helgeseter  -  Kulturaktiviteter Boligene -  Arbeidsvirksomheten Ledige stillinger Kontakt oss  -  Søk
midtimage          Forsiden  »  Arbeidsvirksomheten  »  Arbeidsvirksomhetens tilbud  »  Gården


Terapi på hesteryggen

Tekst: Karianne Solberg og Mona Skogstrand
Foto: Frode Hølleland

riding på helgeseter

Ridningen gir rytterne en god og trygg mulighet til å sitte uten ryggstøtte, noe som er spesielt viktig for de beboerne som sitter i ro i rullestoler med god støtte, mesteparten av dagen.


Nainsh på hesteryggen

Nainesh begynte med å ligge mye fremover, bakover og til siden når han red. Nå har han fått godt teken på det, og sitter aktivt selvstendig og fint i salen.


alf med oversikt på hesteryggen

Alf-Rune får full oversikt over alt på gården der han sitter høyt over oss andre.


riding ved helgeseter

På Helgeseter har 13 beboere et fast ukentlig ridetilbud. Også stell av hester og stall inngår for noen som en viktig del av arbeidet. Målet med ridingen varierer i forhold til hver enkelt beboers forutsetninger. På det fysiske plan trenes balanse, styrke og koordinasjon, samt at spasmer
dempes og muskler tøyes.


sette seg på hesten

Ridning gir i tillegg sanse- og mestringsopplevelser, øver konsentrasjonsevnen og gir muligheten for interaksjon mellom menneske og dyr. Hver tirsdag får to av
rullestolbrukerne våre tilbud om ridning. Dette er mulig gjennom et tett samarbeid mellom gården, fysioterapeuten og Lerkhaugen. Det er alltid en utfordring å hjelpe dem på og av hesten. Dessuten blir selve ridingen tilpasset ekstra, av fysiske og sikkerhetsmessige grunner. Vi har derfor prøvd ut ulike hjelpemidler og metoder for å gi best mulig støtte, og har etter hvert kommet frem til det som vi mener gir beboeren best mulig utbytte av ridningen!


i salen

Tålmodige Laila stiller opp uansett vær og andre prøvelser!


Fakta om ridingens fordeler:
Under ridningen overføres hestens rytmiske bevegelser til rytteren. Bevegelsene er spesielt gunstige
for opptrening av balanse, styrke av muskulatur, symmetrisk muskelarbeid og koordinasjon. Ridestillingen og hestens bevegelser kan løse opp spenninger og spasmer i muskulatur, samt stimulerer sirkulasjon, fordøyelse og lungefunksjon. Som holdningskorrigerende tiltak er terapiridning suverent. Kontakten med hesten er vesentlig, og valg av hest er viktig. Rytteren lærer å vise omsorg og å samarbeide med hesten. I behandlingen står lystbetont mestringsopplevelse i sentrum. Dette er viktig i sanse- og motorisk trening samt for læring og for stimulering av konsentrasjonsevne og sosial tilpasning.
Ref; www.fysio.no


Helsepedagogikk og sosialterapi
Aktivitetskalender
Kulturaktiviteter
Barnehagen
Tips en venn
Helgeseters tidsskrift
Ledige stillinger
Send kommentarer
Nyttige lenker
hovedhus helgeseter 1954 I 1953 begynte man å reise det første huset på Helgeseter. I dag er det gårdshus, verksteder og syv boliger.

kulturaktiviteter på helgeseter Kulturaktiviteter er en av grunn-pilarene på Helgeseter, her fra 2008 karneval "På havets bunn"
LES MER


ny omsorgsbolig på helgeseterNy omsorgsbolig på Helgeseter
LES MER


terapi på hesteryggen Terapi på hesteryggen
LES MER

forsiden  |  helgeseter  |  stillinger  |  kontakt