Skip to main content

Eventyrskogen - Helgeseters karneval 2009

Tekst: Arnvid Aakre, foto: Frode Hølleland

eventyrskogen på Helgeseter
Gå direkte til bildene 


Hadde du vandret i Sædalen en fredags kveld sent februar i år, ville det sannsynligvis vært et selsomt syn som hadde møtt deg om du kom i tide til det legendariske eventyrballets inntogsmarsj.

Du ville da ha møtt Hans og Grete vandrende på vei til Helgeseter mens heksen kastet seg fra tre til tre på vei til kakehuset.

Her trallet Snevit og de syv dvergene på veien, og selve froskekongen kom hoppende etter i sin grønnherlighet. Pippi Langstrømpe hadde for anledningen tatt på seg sin nye sykkelhjelm, og Sherazad hadde tatt turen hit helt fra "Tusen og en natt" - riket. Et ukjent antall prinsesser, prinser, konger og dronninger hadde kommet fra riker både bakenfor og ved siden av de mange blåner.

En bøling med hekser hadde akkurat landet - slitne etter en lang kostetur fra Bloksberg. Bak låven viste en sort og hvit katt seg, men selv rakk jeg ikke å se om den hadde støvler (for støvlesporene kunne også ha kommet fra den røde trollmannen som akkurat hadde gått forbi sammen med en liten engel).

En hvit prinsesse med mørke ringer under øynene kom helt fra landet Leguminosae, og mens hun gikk forbi hørte jeg henne mumle noe om den forbaskede erten som hadde holdt henne våken natt etter natt. Tusser og troll strømmet ned fra skogene og fjellene, og en av tussene kom visst fra et sted som het Loftet. Et epletre fra Ungarn vandret forbi på lange røtter, og forsvant inn i hovedhuset på Helgeseter sammen med alle andre.

Selv ble jeg nektet adgang til ballet og kunne først bare se de opplyste vinduene og høre den vidunderlige fiolinmusikken innenfra. Det hele var så forlokkende at da jeg fant en hoffnarr som skiftet bak det nye huset Solbakken, stjal jeg hans klær og smatt inn på eventyrballet. Der inne traff jeg også en paparazzi-fotograf, listig utkledt som Snevit - og derfor fikk "Til Oss Alle" enerett på hans bilder fra eventyrballet i Sædalen.

Gå til paparazzi-fotografens bilder fra karnevalet, de er eksklusive for Helgeseters tidsskrift "Til Oss Alle" og Helgeseters nettsted helgeseter.org. En ukjent fotograf fikk også et foto av paparazzi-fotografen Frode utkledd som Snehvit. Du kan også trykke på dette skjeldne bildet for å gå til fotoene fra karnevalet.

gå til bildene fra karnevalet
Gå direkte til bildene

  • Sist oppdatert
  • Treff: 45792