Karneval

Karneval på Helgeseter i 1959

Helgeseter har lange tradisjoner for storslagne karneval!

Det pusler og rusler i kott og skap, hvor en finner de rareste klesplagg en har. Her får en ideen til troll og til fant, blomsterpiker og meget annet. Det syes og arbeides i hver ledig stund. Byttehandelen er stor. Har du en brun genser, har jeg en kjole. Rett som det er kan en høre en stønne, jeg kan ikke mere finne min trøye, alt er vekk, jeg begriper ikke noe, ta det med ro, i morgen er dagen, da får du se hvem som har den. I hallen ble det bygget, du store min, en båt med kommandobro og ror, og skorstein av sølv må du tro, maskintelegraf og alt i orden med fest-flagg fra for til akter.
Skutens navn ble Albertine, og bygget ble den på halvannen time. Til kaptein vi fikk en kraftig kar, med gull om armer og hue, et stort, svart skjegg respekt ham gav.

Fra Helgeseters Årsberetning 1959

Les mer fra Eventyrkarnevalet i 2009 og Stjernetegnkarnevalet i 2013

 

  • Sist oppdatert
  • Treff: 15597
© Stiftelsen Virksomheten Helgeseter gir tilbud om bolig, arbeid, terapi, fritid- og kulturopplevelser til mennesker med spesielle behov. Adresse: Øvre Sædalsvegen 257, 5099 Bergen. E-post: post@helgeseter.no Telefon: 55 27 38 40. Organisasjonsnr; 971 427 248
Logg inn med Azure/Helgeseter e-post
Dei som har helgeseter.no-adresse kan logge på medarbeidersidene via knappen over (ikkje Visma Ressursstyring) Andre må logge inn med brukernavn og passord.
Det er ikkje mogleg å re-setja passord og finna brukarnamn for tida. Du finn felles innlogging ved å søkja på medarbeiderportal i den nye i personalhåndboka.