Karneval

Karneval på Helgeseter i 1959

Helgeseter har lange tradisjoner for storslagne karneval!

Det pusler og rusler i kott og skap, hvor en finner de rareste klesplagg en har. Her får en ideen til troll og til fant, blomsterpiker og meget annet. Det syes og arbeides i hver ledig stund. Byttehandelen er stor. Har du en brun genser, har jeg en kjole. Rett som det er kan en høre en stønne, jeg kan ikke mere finne min trøye, alt er vekk, jeg begriper ikke noe, ta det med ro, i morgen er dagen, da får du se hvem som har den. I hallen ble det bygget, du store min, en båt med kommandobro og ror, og skorstein av sølv må du tro, maskintelegraf og alt i orden med fest-flagg fra for til akter.
Skutens navn ble Albertine, og bygget ble den på halvannen time. Til kaptein vi fikk en kraftig kar, med gull om armer og hue, et stort, svart skjegg respekt ham gav.
La oss nå se hvem som kommer ombord. Du store, det er jo indianere med fjærpynt på hode, bue og skjold og kjempestor tromme. Hollendere søte, både små og store, med tresko og kyse. En trollfamilie vi og må ta med. En kulikvinne med unge på rygg. Svarte negre fra Afrikas indre, med halsbånd av tenner og knokler. Huff, det er fælt hva en må reise med. En Inder-familie av fineste sort, med kastemerke og turban, i ørene og rundt hals de kosteligste smykker. Hurra, det var godt der kom også en kokk.
Nå ringer det for tredje gang, og landgangen blir trukket, vi stemmer i med en ekte sjømannssang, og kursen settes for Sjanghai. Etter hvert som vi seilte ut leden, lærte vi hverandre å kjenne. Vi hygget og koste oss på ferden med sanger fra de forskjellige land.
I Sjanghai ble vi bevertet av søte små blomsterpiker, som gikk rundt med sine kurver med sydlandske frukter, og de lekreste bakster . Litt etter litt ble vi grepet av hjemlengsel, og vi satte kursen hjem. Snart kunne vi synge : «Jeg hilser deg du stolte by ...... »

Fra Helgeseters Årsberetning 1959

Les mer fra Eventyrkarnevalet i 2009 og Stjernetegnkarnevalet i 2013

 

  • Sist oppdatert
  • Treff: 13350
© Stiftelsen Virksomheten Helgeseter gir tilbud om bolig, arbeid, terapi, fritid- og kulturopplevelser til mennesker med spesielle behov. Adresse: Øvre Sædalsvegen 257, 5099 Bergen. E-post: Telefon: 55 27 38 40. Organisasjonsnr; 971 427 248
Logg inn på medarbeidersidene (ikkje Visma Ressursstyring)
Det er ikkje mogleg å re-setja passord og finna brukarnamn for tida. Ta kontakt på om du treng nytt passord eller få vita kva brukarnamnet ditt er.