Skip to main content

Galleri Helgeseter - slik startet det

Publisert: | Marit Karaśkiewicz | Galleri Helgeseter
Endret: 11. november 2023

GALLERI HELGESETER.
Det ble navnet på vårt galleri i ”mellomgangen”, og der har vi hatt mange fine, morsomme, frodige og vakre utstillinger siden oktober 2002! Førstemann ut var Kari Berger med sine humoristiske tegninger som ble utstilt i oktober.


I november hadde vi en utstilling av engler, treskulpturer og bilder, av Merete Løvlie, lærer på Solvikskolan i Järna. Så hadde vi en flott juleutstilling av vår tidligere medarbeider, håndarbeidslærer og keramiker, Inger Marie Haukås. Hun stilte ut flere av sine vakre billedtepper. Medarbeiderne Torbjørn Gandrud og Mona Skogstrand stilte ut keramikk, Hildegun Sæterdal og Gabrielle Osdal hadde laget mange dukker, engler og nisser.

På nyåret hadde Wenche Fivelsdal, gruppeleder på Haugen, en frodig utstilling med mange fargerike store og små bilder. Sammen med henne viste Dag Knudsen, brukskunstner og vår nattevakt, smykker, skrin, vaser og kister i metall. Hans kone Hildegun hadde laget nydelige vinter/påskedekorasjoner. Gunnar Francks søster, Torill Franck Johnsen, hadde en innholdsrik utstilling av malerier med mange ulike motiv, og i tillegg dekorasjoner og malte skrin.

Galleriet har gitt oss mye nydelig å se. Og noe har vi kunnet kjøpe med oss og pynte med. Ideen om å dele våre ”hemmeligheter” med hverandre, har slått godt an – for det er mange av oss som skaper i det stille. Det knytes og fine bånd mellom utstillerne – for eksempel en fra pleien, en nattevakt, en fra arbeidsvirksomheten får plutselig kontakt med hverandre på en spesiell og ny måte.

”Festspill-utstiller” i år er Hilde Vigdal fra toveverkstedet, med bl.a. fotoarbeider. I sommer er det beboerne som skal pryde veggene med sine herlige akvareller som de har laget sammen med Kirsten Tynæs, vår maleterapeut. Vi takker utstillerne for det de har gledet oss med, og vi ønsker nye utstillere hjertelig velkommen!!!

Ta kontakt med undertegnede Marit K.