Vevstuen

vev IMG 6068-2

I skrivende stund, januar 2013, er vevtuen arbeidssted for 6-8 personer. Vi er en svært ulik gruppe, men har det til felles at vi er glade i arbeidet med garn og stoffer og i prosessen med å omskape råmaterialer til vakre tekstiler.

Rytmen i veven, lyden av gode tilslag med slagbommen og samtalen rundt bearbeidelsen av produktene gir konsentrasjon og god arbeidsstemning.

Fargene, kvaliteter av ull, lin og bomull, tekstiler og tre omgir og inspirerer oss og gjør verkstedet godt å   være i.

De siste årene har vi hatt stor glede av å plantefarge garn, og det siste spennende prosjektet har vært oppdagelsen av vaid, en gammel fargeplante som gir oss blåfarge! Naturens egne farger er de vakreste.

Vi selger varene våre på sommermarked og julemarked eller rett fra hyllene hvis folk kommer innom, og vi tar gjerne imot bestillinger! Filleryer, håndklær, løpere, sjal, duker, barneklær, pledd og mye annet har vært kjøpt til gaver eller til bruk hjemme.

Garn som er farget med vaid får en vakker blåfarge. Foto: Gunn-Kjersti Heggernes

Vevstuen har tilbud til 6-8 arbeidstakere
  • Sist oppdatert
  • Treff: 8866
© Stiftelsen Virksomheten Helgeseter gir tilbud om bolig, arbeid, terapi, fritid- og kulturopplevelser til mennesker med spesielle behov. Adresse: Øvre Sædalsvegen 257, 5099 Bergen. E-post: Telefon: 55 27 38 40. Organisasjonsnr; 971 427 248
Logg inn på medarbeidersidene (ikkje Visma Ressursstyring)
Det er ikkje mogleg å re-setja passord og finna brukarnamn for tida. Ta kontakt på om du treng nytt passord eller få vita kva brukarnamnet ditt er.