Vaskeriet - en uunværlig Helgesetervirksomhet

Samarbeid: Bjørn Gjerde arbeider på vas- keriet hver onsdag. Her dynker han oppvask- håndklær før rulling/ stryking sammen med Torunn Halseid Marø

Vaskeriet holder til i hovedhusets 1. etasje under ”vestfløyen”. Vi har for tiden åpent to dager i uken og i løpet av en uke er det to arbeidstakere som jobber her.

Vi vasker sengetøy og dyner for noen av husene, håndklær og kjeledresser for gården og ellers håndklær, forkler, kokkeklær og vaskefiller for arbeidsvirksomhet, kjøkken og hovedhus.

Vi vasker og ruller en del duker for husene og alle duker fra spisesal og hovedhus til hverdag og fest.

Pynting og dekking av bordene i spisesalen ved høytider og selskaper er ofte vårt ansvar i samarbeid med skolehuset, i tillegg til å følge opp de skiftende årstidene med å bytte gardiner, lage årstidsbord og lignende i hovedhuset.

Noen av beboerne er våre er flinke til å legge sammen tøy. Noen vil helst jobbe selvstendig, mens andre liker å samarbeide med en medarbeider. Noen vil helst jobbe hele tiden, mens andre trenger å få sitte innimellom. Vi har arbeidsoppgaver som passer for mennesker med ulike evner og behov. Vårt verksted er imidlertid ikke tilrettelagt for rullestolbrukere.

Vaskeriet står for bestilling av alle vaskemidler til Helgeseter. Vi kan tilby plantesåper uten kjemiske tilsetninger fra Sonett og Awalan, til de fleste bruksområder. Vi oppfordrer alle til å bruke disse i størst mulig grad. 

Jul

I førjulstiden er det ekstra travelt på vaskeriet med pussing av sølv og messing, vasking i Hovedhusets 1. etasje og ellers mange forberedelser til julehøytiden. Vi sørger for blomster, lys, bordkort og brettede servietter til alle de store fellesmåltidene. I romjulen og etter nyttår er det vasking og rulling av alle dukene. etter festen.

  • Sist oppdatert
  • Treff: 7686
© Stiftelsen Virksomheten Helgeseter gir tilbud om bolig, arbeid, terapi, fritid- og kulturopplevelser til mennesker med spesielle behov. Adresse: Øvre Sædalsvegen 257, 5099 Bergen. E-post: Telefon: 55 27 38 40. Organisasjonsnr; 971 427 248
Logg inn på medarbeidersidene (ikkje Visma Ressursstyring)
Det er ikkje mogleg å re-setja passord og finna brukarnamn for tida. Ta kontakt på om du treng nytt passord eller få vita kva brukarnamnet ditt er.