Skip to main content
Publisert: | Arbeidsvirksomheten
Endret: 01. desember 2022

Vaskeriet holder til i hovedhusets 1. etasje under ”vestfløyen”. Vi har åpent fem dager i uken og i løpet av en uke er det sju arbeidstakere som jobber her. Vi vasker sengetøy og dyner for noen av husene, håndklær og kjeledresser for gården og ellers alt av håndklær, forkler, kokkeklær og vaskefiller for arbeidsvirksomhet, kjøkken og hovedhus.

Vi vasker og ruller en del duker for husene og alle duker fra spisesal og hovedhus ved hverdag og fest.

Pynting og dekking i spisesal ved høytider og selskaper er også ofte vårt ansvar (i samarbeid med skolehuset) i tillegg til å følge opp de skiftende årstidene med å bytte gardiner, lage årstidsbord og lignende i hovedhuset.

Noen av beboerne er våre er flinke til å legge sammen tøy. Noen vil helst jobbe selvstendig, mens andre liker å samarbeide med en medarbeider. Noen vil helst jobbe hele tiden, mens andre trenger å få sitte innimellom.

Vi har arbeidsoppgaver som passer for mennesker med ulike evner og behov. Vårt verksted er imidlertid ikke tilrettelagt for rullestolbrukere. Vaskeriet står også for bestilling av alle vaskemidler til Helgeseter. Vi kan tilby plantesåper uten kjemiske tilsetninger fra Sonett og Awalan, til de fleste bruksområder. Vi oppfordrer alle til å bruke disse i størst mulig grad.

Jul
I førjulstiden er det ekstra travelt på vaskeriet med pussing av sølv og messing, vasking i Hovedhusets 1. etasje og ellers mange forberedelser til julehøytiden. Vi sørger for blomster, lys, bordkort og brettede servietter til alle de store fellesmåltidene. I romjulen og etter nyttår er det vasking og rulling av alle dukene etter festen.