Siste nytt

Jubileumsuken 2014 - tilbakeblikk

fagdag2014-sofadialogHelgeseter hadde tre flotte jubileumsdager med marked, fagdag og festmiddag med inviterte gjester. Her er et lite tilbakeblikk på dagene.

Markedet
Onsdag 27.8. arrangerte Helgeseter et sensommermarked i anledning 60-årsjubiléet. Arrangementet ble velsignet av et nydelig sommervær, og det strømmet på med besøkende og handlende gjennom hele ettermiddagen og ut over kvelden. I tillegg til Helgeseters egne produkter var flere små håndverkere invitert med egne salgsboder. Litt kultur hører også med på Helgeseters markeder, så vårt blanda kor sang gjestene i feststemning. Det var også to korte teaterforestillinger av Boris Hauck og Nina Haga , samt ekte lirekassespill ved Christian Rieber. I tillegg til vår fabelaktige pizzeria, bakeriutsalg, vaffelstasjon, og pølsebod var det anledning å være cowboy på hesteryggen til våre to fjordahester. For de minste var det fiskedam og barneleker, og for de store fristet våre egne historiske utstillinger såpass mye at enkelte spurte om å få kjøpe filmdokumentaren vi hadde satt sammen. En kjempedag for både Helgeseter og våre besøkende, hvor overskuddet fra markedet deles med Blagoe Delo i Russland.

Til orientering ble vinnerne av hver sin sauepels:
Minna Mjelde
Oscar og Hermond
Kristin Bye

Fagdagen
Torsdag 28.8. arrangerte Helgeseter fagdag i anledning 60-årsjubilleet. Ca 50 personer deltok for å høre innlegg og dialog mellom våre inviterte foredragsholdere. Bente Edlund fra Rudolf Steinerhøyskolen i Oslo tok oss med på en historisk reise med Helgeseter i sentrum, sett i lys av samfunnsmessige endringer og faglig utvikling gjennom 60 år. Dag Balavoine fra Vallersund Gård og Framskolen, fortalte om sosialpedagogiske tilnærminger i arbeid, bolig, og kulturliv, og med et ekstra fokus på ungdomstiden. Ivar Mæhle fra Helse Bergen redegjorde for diagnostisering som redskap i arbeidet for å forstå mennesker med spesielle behov. Avslutningsvis sørget Terje Erlandsen for at foredragsholderne fikk diskutert sine faglige tilnærmingene med hverandre og med deltakerne.

Festen
Fredag 29.8. var dagen mange hadde ventet på. Nærmere 200 gjester ble ønsket velkommen av sekkepipespill fra balkongen, og deretter bar det rett til bords. For anledningen måtte vi fordele oss i alle bofellesskapene, samt i hovedhuset, og vårt eminente kjøkken sikret et festmåltid de fleste var enig om var noe av det beste de hadde fått servert her oppe. Stor takk til kjøkkenet for god organisering og fantastisk mat. Etter middagen samlet vi oss i hovedhuset og taler, gaver og heder ble delt ut. Men fest er fest, og Swingende Kniver (Kristoffer Vogt, Stein Urheim og Ole Ludvig Kruger) spilte oss ut på dansegulvet. En super avslutning på en jubileumsuke som viste at Helgeseter har enda mer å gi i årene fremover.