Siste nytt

Granly er blitt 80

granly skuespill

Landets og en av Europas eldste sosial-terapeutiske virksomheter er blitt 80. Jubileet ble behørig markert over to dager som jeg gledelig nok fikk mulighet å være med på. Etter storm, regn og skikkelig møkkavær skinte solen plutselig opp og badet Kapp i sol da Granly inviterte til festivitas 13. og med påfølgende fagdag dagen etter.

Granly har utviklet seg i rykk og napp siden 1938, og er fortsatt et sted å bli glad i. Da jeg kom dit om formiddagen vaiet vimpler og flagg i mild høstbris, og beboere og medarbeidere fremførte en kabaret basert på Hedmarkens store dikter Vidar Sandbeck. Flotte kostymer, høy sjarmfaktor, og scenearrangementer som tok oss strake veien inn i det Sandbeckske universet gjorde inntrykk. Spillet var fullt av humor og en tanke livsens alvor. En skikkelig vitamininnsprøytning som gjerne skulle bli sett og hørt av flere. Hva med en tur til Maidagene i Järna i 2019? Det kunne vært noe.

Selve festen ble holdt på legendariske Kapp Melkefabrikk. Den gamle fabrikken er for lengst blitt områdets kulturhus, og det var et passende sted for Granly-folket og deres venner. Middagen var i sin helhet kokkelert ferdig av virksomhetens egne medarbeidere og ble servert på høytidelig dekkede langbord. Etter et deilig måltid og digert kakebord entret kveldens hovedattraksjon scenen, og da ble det raskt kok på gølvet. Legendariske «Ole Ivars» var hyret inn for anledningen og bandet sviktet ikke sine hard-core fans på Granly. Kjempekveld!

Dagen etter var det fagdag, og først ut var Rakel Norønne som fortalte Granly sin historie ut fra gründeren Solveig Nagell sine betraktninger. Deretter hadde lederutvikleren Jan Spurkeland to innlegg om viktigheten av å bygge arbeidsmiljøer og virksomheter med utgangspunkt i gode relasjoner mellom menneskene i organisasjonen, og med lederen som sentral drivkraft. Hans ideer var på mange måter sammenfallende med de verdiene våre egne sosialpedagogiske virksomheter bygger på. Senere fikk vi på ny fikk oppleve Vidar Sanbecks verden utfra Granly sitt perspektiv da teatertruppen fremførte spillet for nye tilreisende. Da Kirsti Hills-Johnes startet sitt innlegg om «Kultur» måtte dessverre jeg reise tilbake til Bergen. Da misset jeg også Edel Urstad sitt inspirasjonsinnlegg senere på dagen.

Alt i alt en varm og fin markering av en åttiåring som ikke har bruk for rullator. Vi ønsker Granly lykke til videre.

 

granly vimpel

granly ole ivars

  • Sist oppdatert
  • Treff: 15007
© Stiftelsen Virksomheten Helgeseter gir tilbud om bolig, arbeid, terapi, fritid- og kulturopplevelser til mennesker med spesielle behov. Adresse: Øvre Sædalsvegen 257, 5099 Bergen. E-post: post@helgeseter.no Telefon: 55 27 38 40. Organisasjonsnr; 971 427 248
Logg inn med Azure/Helgeseter e-post
Dei som har helgeseter.no-adresse kan logge på medarbeidersidene via knappen over (ikkje Visma Ressursstyring) Andre må logge inn med brukernavn og passord.
Det er ikkje mogleg å re-setja passord og finna brukarnamn for tida. Du finn felles innlogging ved å søkja på medarbeiderportal i den nye i personalhåndboka.